Samen! Want op De Wisselaar telt iedereen mee!

De kracht van De Wisselaar is samenwerking! Uitgangspunt is ervoor te zorgen dat onze kinderen zich een zelfstandige plaats kunnen verwerven in onze maatschappij. En daarom leren wij de kinderen vanaf het begin al op een leuke en speelse manier met elkaar om te gaan. Op de Wisselaar komen kinderen samen met veel verschillende achtergronden en van daaruit krijgt ieder kind de aandacht en de hulp die het nodig heeft. Of dat nu op het gebied van de lesstof is of bij de persoonlijke ontwikkeling; het team van de Wisselaar staat klaar om de kinderen te begeleiden in een veilige en positieve omgeving op weg naar hun zelfstandigheid. Dat doen we met onze moderne lesmethoden, onderwijshulpmiddelen, maar vooral SAMEN. Samen met onze ouders, samen de dagopvang (Kober) en samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin en andere externe partners. Samen met mensen in de buurt die helpen om van onze wijk een fijne leefomgeving voor iedereen te maken. Samen met een betrokken team van medewerkers op de Wisselaar. Alles doen we vanuit zorg voor en hulp aan onze leerlingen, in rust en met respect voor elkaars ideeën en overtuigingen. Samen! Want op De Wisselaar telt iedereen mee!

Geschiedenis van De Wisselaar

Onze school bestaat sinds 1966 en staat in de wijk Wisselaar in Breda-Noord. De naam van de school komt uit de tijd dat men begon met de ontginning van deze streken. Dit gebeurde door een aantal gezinnen welke samen een hechte gemeenschap vormden. Zij bewerkten samen het land en in de weilanden rondom de huizen graasde het gezamenlijke vee. Er ontstond een vorm van gemeenschappelijk grondbezit, waarbij jaarlijks de grond wisselde van gebruiker; het was dus wisselend land. Dat past prima bij onze school, want wij zijn ook een hechte gemeenschap waarin SAMEN gewerkt wordt om de kinderen zo goed mogelijk te vormen.